Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Δημοσίου Δικαίου

Οδηγίες Συγγραφής και Υποβολής Άρθρων

Το ηλεκτρονικό περιοδικό δημοσιεύει μελέτες, νομολογία, σχόλια επικαιρότητας, βιβλιοκρισίες και νέα του κλάδου στο πεδίο του Δημοσίου Δικαίου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Κάθε κείμενο συνοδεύεται από περίληψη στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στο τελευταίο τεύχος κάθε έτους περιλαμβάνονται ευρετήρια λημμάτων, συγγραφέων και δικαστικών αποφάσεων.

Η ύλη του περιοδικού δημοσιεύεται μετά από ανώνυμη αξιολόγηση (peer review), την οποία αναλαμβάνουν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού, η οποία απαρτίζεται, κατά κύριο λόγο, από καθηγητές Δημοσίου Δικαίου πρώτης και δεύτερης βαθμίδας και από ανώτατους δικαστές. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού υπάρχει δυνατότητα προδημοσίευσης επίκαιρων κειμένων.

Μέσω του εν λόγω εγχειρήματος, επιχειρείται να καλυφθεί ένα κενό στον ακαδημαϊκό διάλογο που διεξάγεται στον κλάδο μας, εισφέροντας ορισμένα νέα στοιχεία, όπως ιδίως η ελεύθερη πρόσβαση στην ύλη του περιοδικού, η ηλεκτρονική κυκλοφορία με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και η ανώνυμη αξιολόγηση των κειμένων από κριτές.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουμε θερμή πρόσκληση στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να στηρίξουν από την αρχή αυτήν την προσπάθεια, συμμετέχοντας με αρθρογραφία και άλλες επιστημονικές συμβολές, οι οποίες θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@epoliteia.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

Θέλετε να έχετε πρόσβαση στα νέα e-books και τεύχη του epoliteia.gr νωρίτερα από κάθε άλλον;

Σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις;
Αν ναι, τότε εγγραφείτε στο newsletter μας!