Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Δημοσίου Δικαίου

e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ | Τεύχος 4, Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022

ISSN: 2732-9666

Παρουσίαση:

To τέταρτο, τελευταίο για το 2022, τεύχος του e-Πολιτεία καλύπτει μεγάλο εύρος ύλης του δημοσίου δικαίου με μελέτες καταξιωμένων συναδέλφων, καθώς και νέων επιστημόνων, που βρίσκουν στο περιοδικό μας ένα φιλόξενο βήμα.

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος αναλύει την αρχή του Κράτους Δικαίου στην πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Ακρίτας Καϊδατζής τον εγγυητικό ρόλο του Δικαστηρίου στο πλαίσιο του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων. Η Ελένη Κατωπόδη μας μεταφέρει στο πεδίο των προσωπικών δεδομένων και του blockchain, ενώ η Ιωάννα Πέρβου αναδεικνύει το ευάλωτο καθεστώς της προστασίας των δικαιωμάτων των αθλητών και η Iωάννα Κυμάκη εστιάζει στις συνταγματικές διαστάσεις της αυτορρύθμισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στο Oversight Board του Facebook. Η Αναστασία Σωτηροπούλου εξετάζει, από την οπτική της αρχής της διαφάνειας, το πρόσφατο νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης των δραστηριοτήτων επιρροής.

Το τεύχος εμπλουτίζουν σχόλια νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Supreme Court των ΗΠΑ, από τους Γιώργο Καράντζιο, Ευαγγελία Παυλίδου, Μαγδαληνή-Χριστίνα Βλάχου-Βλαχοπούλου και Γεράσιμο Λευκαδίτη, το συνταγματικό και κοινοβουλευτικό μας χρονικό από τον Θανάση Ξηρό και τρεις βιβλιοπαρουσιάσεις: από τη Σταυρούλα Μπινιάρη για το βιβλίο του Παύλου Ελευθεριάδη (A Union of Peoples: Europe as a Community of Principle, Oxford University Press, 2020)∙ την Ευτυχία Κουράκου για τη μονογραφία του Μιχάλη Πικραμένου (Η λογοδοσία των δικαστών στη δημοκρατία. Δημόσια εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, Ευρασία, 2022)· και την Ιωάννα Τουρκοχωρίτη για το έργο της πάνω στην ελευθερία της έκφρασης στις ΗΠΑ και τη Γαλλία (Freedom of Expression: The Revolutionary Roots of American and French Legal Thought, Cambridge University Press, 2022).

Διαβάστε και αποθηκεύστε το e-ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Τεύχος 4, Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2022) εδώ.

Περιεχόμενα:

Εκδοτικό σημείωμα

Μελέτες:

Συνταγματικό – Κοινοβουλευτικό Χρονικό (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2022), Θανάσης Γ. Ξηρός

Σχόλια Νομολογίας:

Βιβλιοκρισίες:

Θέλετε να έχετε πρόσβαση στα νέα e-books και τεύχη του epoliteia.gr νωρίτερα από κάθε άλλον;

Σας ενδιαφέρει να ενημερώνεστε άμεσα για τις νέες δημοσιεύσεις;
Αν ναι, τότε εγγραφείτε στο newsletter μας!